אוג
2009
סלט יווני עם אבטיח
"העניין הוא," הסבירה לי שותפתי ס', בעודנו פורשות שלל חשבונות צבעוניים על שולחן המטבח ודנות במצבנו הכלכלי ההולך מדחי אל דחי "לדעת לבחור את עבודת הסטודנטים שלך בחוכמה. צריך להשתכלל. אין מצב שהכספומט שלי ימשיך לנהום עליי כל פעם שאני מתקרבת".
הדיון ביני ובין ס' גלש, כהרגלנו, לארוחת צהריים מאוחרת ושלל הרהורים בדבר פשרו של צמד המילים "עבודת סטודנטים". עד לשעת כתיבת שורות אלו, עלו בידינו הממצאים הבאים, מעין מילון מקוצר למי מכם שמבקש להבין מה אופי העבודה המוצע לו מתוך מודעות הדרושים:
"אווירה צעירה ודינאמית" |
את תתרוצצי עם מגשים 10 שעות בעוד האחמ"ש שלך, ילדון שהשתחרר אתמול וחוסך כסף לתאילנד, ינזוף בך על זה שאת לא מחייכת ללקוחות. גם זו דינאמיקה. |
"שוטף פלוס שישים" | ביצעת את העבודה במאי 2006? תמשיכי לצלצל להנהלת החשבונות שלנו באופן שוטף, אולי לקראת גיל שישים נפתיע אותך בצ'ק. |
"שכר בסיס + טיפים" | קבלי טיפ: באופן בסיסי, אין שכר. אבל אם את מוצאת שקל על הריצפה בשירותים- כולו שלך. |
"פה זה כמו משפחה" | ננצל לך לא רק את האמ-אמא, אלא גם את הדודות, הסבתא, והאחיין. |
"זה אחלה עבודה לרזומה" | בהנחה ואת מעבירה את הרזומה המנוצל עד דק שלך, בבכי, לארגוני זכויות אדם שאולי יעזרו לך |
"תשלום נסיעות" | אז נכון השעה שבילית ברכיבה על אופניים בדרך לכאן? מישהו הולך להסביר לך בסוף החודש שבגלל שאין לך כרטיסיות, אין תוספת נסיעות |
נו, אבל אני מגזימה, כמובן. בניגוד למה שאיה כתבה כאן תחת הכותרת הגאונית "אין עבודה בזויה, יש עבודת סטודנטים", עבודות סטודנטים אינן רק מקור לכאב ויגון. למעשה, אין לזלזל בחשיבות האקדמית הנרחבת של הפרנסות הללו עבור הסטודנט הממוצע. ס', למשל, כסטודנטית למשחק, פיתחה הבנה נרחבת בעקרונות "התיאטרון העני" של גרוטובסקי, ואילו עבדתכן הנאמנה, סטודנטית להיסטוריה של אירופה במאה ה-19, הטמיעה בצורה מושלמת את הבחנותיו של מארקס על הקפיטל (וביתר שאת: הניכור בין הון ועבודה. הו!).
"העבודות האלה הולכות מעולה עם הלימודים," הסבירה לי ס', "מדעי הרוח הופכים מדיסציפלינה ריקה לדרך חיים. הנה, עוד מעט נהיה רק רוח, ונוכל סופסוף למכור את גופינו לכל המרבה במחיר. רק רוח. ווווש"
ובכן, יתכן שבקרוב אכן נמכור את גופינו, או לפחות את ביציותינו, לרופא הנכלולי הראשון שנפגוש, אבל עד אז אני וס' מקפידות, בחרדת קודש, להשיג כמה שיותר מאמצעי הקיום שלנו בחינם. שאיפה זו הובילה אותנו לרצף עלילות מביכות ומסמרות שיער, שלא זה המקום להודות בהן, אבל באופן כללי רק אציין שבשבוע שעבר ביתנו הוצף בכמויות כמעט פליליות של מיני לחמים. המצב הזה הוביל, באופן טבעי, לצורך באיזשהו סלט חביב ומרענן, שיכול ללוות לחם איכותי וחינמי.
אני באופן כללי ממש אוהבת להוסיף פירות קיץ לסלט, לא רק בגלל שהם יודעים לזמר בערבית, אלא גם בגלל שהם מוסיפים מתיקות והופכים את הסלט ליותר מרענן ומיוחד. סלט יווני עם אבטיח זה מגניב במיוחד, כי הוא כולל את כמה מהמרכיבים היותר נחמדים של הקיץ: אבטיח, גבינה בולגרית, עלי בייבי, שמן זית ועצלות. 4 דקות ויש ארוחה.
–
אגב, אפשר להכין כמובן גם עם חסה במקום עם עליי בייבי, אבל בעיניי עליי בייבי הולכים טוב יותר עם המתיקות של האבטיח, כי הטעם שלהם חזק וכמעט חריף (בשילוב עם חסה הרגשתי שהאבטיח פשוט משתלט על הכל).
אין טיפים! יאללה למטבח! (עוד 4 דקות אוכלים)
1 כוס קוביות אבטיח חתוכות קטן קטן
1 קופסא עלי בייבי
חצי בצל סגול קטן
100 גר' גבינה בולגרית
חופן זיתים סגולים גדולים (הסוג הענקי שנראה טיפה כמו שזיף)
שמן זית
לימון
מלח
זעתר
חותכים את הבצל לרצועות דקות, את האבטיח לקוביות זעירות, ואת הגבינה לקוביות קצת יותר גדולות. מערבבים הכל. בתאבון!
ס'
14 באוגוסט 2009 at 1:37 (15 שנים ago):roll:עזיבה בטרם עת את משכננו הצנווווע. ז"ל.
גיל
14 באוגוסט 2009 at 17:26 (15 שנים ago)אנא אנאנאס!
לעולם לא יימאס לי מלראות את הקטע הזה. 'איזה יופי, אני תופאח גדול!'. אני חושב שהקטע הכי מטריד הוא הקולות שלהם, אבל הקולות של רחוב סומסום תמיד נשמעים קצת משונה כשחושבים על זה.
תיאור עבודות הסטודנטים זה הדבר הכי אינטליגנטי ששמעתי על כלכלה מזה זמן רב. דה מרקר מפסידים אותך, בייבי
dvarimbalma
14 באוגוסט 2009 at 22:38 (15 שנים ago)תודה. אני צריכה באמת להיכנס לדה-מרקר. אתה חושב שהם משלמים שוטף פלוס שישים?
barva
15 באוגוסט 2009 at 22:48 (15 שנים ago)הקיץ- מצביעים אבטיח.
http://www.youtube.com/user/avaticha
ליאור
23 באוגוסט 2009 at 12:37 (15 שנים ago)איזה פוסט יפה!
מותר לבקש "פוסט כבקשתך"? אולי תעלי איזה פוסט על דגים? ממש מתחשק לי להכין משהו עם דגים, אולי בשילוב עם טריאקי או משהו כזה.