ספט
2016
בצלים ממולאים עם רימונים, ברוטב רימון-לימון וסילאן
פעמיים בשנה אנחנו חוגגים יום נישואין: החתונה באמריקה, החתונה שבארץ.
פעמיים בשנה משלוחי מנות ותחפושות: פורים והאלווין.
שני ימי הולדת: שלי ושלו.
אבל ראש השנה, ראש השנה יש לי רק אחד. עם כל הכבוד לזיקוקים, לאורות, לשלגים ולחמישה חודשים רצופים של קניות לקראת הכריסטמס, ה-31 בדצמבר הוא זמן להתכבל בשמיכה ולהתחמם, לסיים משימות של הסמסטר, לנעוץ בשלג מגפיים כבדות ולנסות לא להחליק. לא לאתחל את הנפש ולחשוב על תוכניות ומשאלות. לא זמן להתחלות חדשות. בטח שלא לקבל החלטות.
שום דבר טוב לא מתחיל בינואר.
אני חושבת שתשרי הוא זמן טוב לשנים להתחיל.
יחד עם שנת הלימודים. יחד עם האוויר הקריר. יחד עם היומולדת שלי. יחד עם הזמן שבו כל ילדי הגן מרגישים גדולים.
יחד עם הדלעות והאגסים. יחד עם העלים הכתומים. יחד עם המחזורים הקבועים של השנה המשפחתית (סבתא מרים גם נולדה וגם נפטרה בראש השנה).
בצלים ממולאים, כמו שכל מי שעוקב אחרי באינסטה כבר ראה, הפכו לחלק בלתי-נפרד מהמטבח שלי בחודשים האחרונים.
הכל התחיל בגלל שני (כן, זאת החברה מפילי, כלומר מירושלים במקור, נו, אתם יודעים) שבאה לעשות איתנו ליל הסדר בניו יורק והביאה איתה את הבשורה: בצלים ממולאים קטנים, עשירים בטעם חמוץ-מתוק ויפים להפליא שאפשר להגיש לשולחן בתוך המחבת הגדולה שהם מתבשלים בה.
הייתה לי הסתייגות רצינית מלהתחיל למלא בצל. זה נראה לי פרויקט. זה נראה לי פצ'קריי. וחוץ מזה הבצל, הוד רוממותו, הוא כבר די מלא-בעצמו.
שכבות שכבות שלא ברור לי איך מרוקנים ואיך ממלאים. אחרי שראיתי את זה בלייב בידים של שני הבנתי שהטריק הוא בעצם פשוט: חורצים חריץ עמוק בבצל מקולף, מבשלים אותו קצת במים רותחים, והשכבות השונות שלו נפרדות מעצמן. כמו קסם. את השכבות הנפרדות האלה אפשר (בזהירות) לגלגל עם תערובת אורז בתוכן, וזה בעצם כל הסיפור.
עוד כמה טיפים חשובים:
גלגול. חלק מהעניין הוא פשוט לתת ליד שלכם קצת זמן להתאמן. אל תצפו שיצאו לכם בצלים מושלמים על הגלגול הראשון, אבל תדעו לכם שבערך מהרביעי והלאה זה ממש קל. למעשה, בגלל שהצורה שלו כלכך עגולה הוא די מגלגל את עצמו: פורשים את גלד הבצל כמו קערה קטנה. עורמים מילוי בקצה, ככה:
ואז
מגלגלים וסוגרים את הקליפה עליו עד שיש לכם ביד בצל קטן.
מילוי. העניין העיקרי עם ממולאים צמחוניים זה שצריך להכין את המילוי הכי מפנק ומלא טעמים שאפשר, כי האורז עצמו, במיוחד כשהוא במצב דביק ודחוס, יוצא קצת תפל. אני מפזרת באורז תבלינים, עשבי תיבול, רימונים ועוד ועוד כיד המלכה. אם אתם לא אוהבים את אחד הרכיבים, אפשר כמובן להוריד, אבל תאזנו עם עוד איזה תוספת נחמדה.
מחבת. הכלי האידיאלי כאן הוא מחבת גדולה מאוד ועמוקה שיש לה גם מכסה. אם אין לכם, גם סיר יחסית שטוח יעבוד כאן. לאורז לוקח זמן להתבשל, וצריך לתת לו לאט לאט לשבת בנוזלים ובאדים על אש קטנה ולהתרכך.
אפרופו אורז. יש שתי אסכולות בממולאים ואני לא בטוחה איזו מהן אני מעדיפה: לפי גישה אחת האורז בתוך המומלא צריך להיות דחוס אבל עדיין קצת יבש ונפרד, כזה שכשפותחים את הממולא נשפך החוצה כגרגירים. בשביל הסגנון הזה צריך אורז בסמטי ששומר על נפרדות הגרגירים גם אחרי הבישול. אסכולה שניה: לבחור מראש אורז עגול או אפילו אורז סושי, שנדבק יותר ומאפשר לממולאים להחזיק כמשהו יותר אחיד. אני מתה על בסמטי אז בסופו של דבר התשמשתי בבסמטי, אבל גם אורז עגול יצא מעולה. לפעמים העגול דורש פחות בישול והבסמטי נשאר קצת קשה, אז צריך לתת לו בישול יותר ארוך ולפעמים להוסיף קצת מים.
אם האורז יוצא לכם קשה או שבחרתם אורז שדורש בישול ארוך יותר, תתחילו מלבשל אותו "חצי בישול" על ידי הרתחה במים חמים וקצת השרייה. זה יהפוך את תהליך הבישול בתוך הבצל לקצר יותר.
יאללה למטבח! (חומרים לעשרים בצלים ממולאים)
- 4 בצלים גדולים ויפים, בלי דפיקות.
- 2 כוסות אורז בסמטי לבן (או עגול לבן)
- 3 כפות צנוברים
- 2 כפות צימוקים קטנים שחורים (אוכמניות מיובשות זה גם מעולה)
- 1.5 כפיות מלח
- 1 גזר מגורר גדול
- רבע כוס שמיר קצוץ
- 2 כפות גדושות גרגירי רימון
- תבלינים (זו התערובת המנצחת שלי, אבל אפשר לשנות ולאלתר לפי מה שאתם אוהבים): חצי כפית קינמון, חצי כפית גרגירי קצח, חצי כפית כמון, כפית שלמה של כורכום.
- לרוטב: 4 כפות שמן זית, 2 כפות רכז רימונים, 1 כף סילאן, לימון שלם סחוט.
הכנה:
- חורצים את הבצלים: קולפים כל בצל מהשכבה החיצונית הצהובה וחותכים בו חתך עמוק (בערך עד לב הבצל).
- מרתיחים סיר גדול מלא מים חמים ונותנים לבצלים המחורצים להתבשל בתוכו בערך רבע שעה, או עד שאתם רואים שהבצל מתחיל להתפרק לשכבות קצת שקופות.
- בינתיים מכינים את תערובת האורז: קודם כל משרים את האורז כדי שיתחיל להתרכך. השלב הזה עוזר כדי שלא יהיה לכם בסוף גרגרי אורז קשים בתוך הממולא. שמים את האורז בקערה, שופכים מעל הרבה מים רותחים מהקומקום. משרים 20 דקות, ואז מסננים.
- אחרי שהוא כבר עבר השרייה וריכוך ראשון, מערבבים בקערה את האורז, התבלינים, השמיר הקצוץ, גרגירי הרימון, הצנוברים, הגזר, הצימוקים ועוד כל מה שבא לכם לפנק בו את האורז.
- מוציאים את הבצלים מהמים החמים ונותנים להם לטפטף ולהתקרר. תנו לזה רגע, אחרת נורא חם לגעת בהם ולפרק גלדים.
- מפרקים באצבעות את גלדי הבצל, כמו בתמונה שלמעלה: מושכים כל שכבה מהבצל בזהירות ומניחים בצד. לא תוכלו להשתמש בכל השכבות של הבצל עד השכבות הקטנות והפנימיות, גם כי הן ממש קטנטנות מידי למילוי וגם כי הן לא יפרדו יפה ושלם מהבצל. אפשר לשאוף להוציא מכל בצל 4-5 שכבות ואת שאריות הבצל לזרוק או לשמור בצד לציר מרק.
- ממלאים כל בצל בקצת תערובת וסוגרים אותו. הבצלים לא צריכים להיות ענקיים, אלא קטנים וסגורים היטב.
- אל תתיאשו אם זה לא עובד בניסיון ראשון. מהר מאוד זה כן עובד!
- מסדרים את הבצלים הממולאים במחבת עמוקה. מניחים אותם צמוד זה לזה בצורה יחסית מסודרת.
- שופכים מעל הבצלים שבמחבת את חומרי הרוטב: שמן זית, סילאן, רכז רימונים ולימון סחוט. מוסיפים לזה גם כמה כוסות מים, עד שכל בצל מכוסה בקצת מים שסביבו (במחבת שלי זה היה 3 כוסות מים, אבל תעבדו עם הגודל של המחבת שלכם).
- מדליקים אש קטנה, מכסים במסכה, ונותנים לבצלים להתבשל עד שהאורז בתוכם מבושל לגמרי והמים מסביבם התאדו לחלוטין או נספגו באורז. אם המים נגמרו והאורז עדיין לא מבושל לחלוטין תוסיפו מים.
- מגישים לשולחן בתוך המחבת הגדולה. מפזרים מלמעלה גרגירי רימון ועלי פטרוזיליה. מגישים עם טחינה ירוקה או עם רוטב יוגורט-שום.
תדעו שאם אין לכם רכז רימונים בבית אפשר להחליף את כל הרכז בסילאן במקום. אבל להוסיף עוד מיץ לימון כי הרכז רימונים מביא חמצמצות מבורכת לסיפור.
וגם,
אני מאחלת לכם שנה מתוקה,
שנת בישולים, משפחה, מטבחים ושמחה.
ולעצמי שנה של כתיבה ועשייה, בכל המישורים השונים שאני כל כך מתאמצת להמשיך בכולם בו זמנית.
עלמה
ודרך אגב!
שתדעו- בלוגריות אוכל מתחילות לחפור על ראש השנה חודשים מראש. לדבר, לחשוב על רעיונות, לצלם. אז בין צ'ט לצ'ט ומתכון למתכון, קבוצת בלוגריות שאני חברה בה בפייסבוק הגתה רשימה ממש שווה של מתכונים לראש השנה. צ'ק איט אאוט!
יש שם המון מתכונים ולכן רציתי לסמן לכם במרקר צהוב זוהר את המתכונים הטבעוניים:
לייזה הכינה סלטים שנראים מעולה. את כבר יודעים שאני מתה על סלטים ומבחינתי סלט חגיגי זה שידרוג מושלם לכל הארוחה
אפרת מהבלוג המקסים "איך להרשים את חמותך" הכינה מג'דרה חגיגית (אני, אגב, מנסה להרשים את חמותי מאז 2008 ובדרך כלל הפתרון שלי זה אפיית לחמים)
שקמה הכינה פשטידת דלעת שנראית סוף הדרך
רותם ליברזון הכינה גם היא סלט עם סלק ורימונים
רחלי הכינה אורז מהיר להכנה וחגיגי
- רוצים עוד רעיונות למאכלי ירקות? הנה
- אין באמת חג בלי אורז, נכון? אז אורז
- ומה עם שעועית ירוקה כתוספת מעולה לארוחת החג? הנה
נטלי
22 בספטמבר 2016 at 8:59 (8 שנים ago)בהחלט מנה מושלמת לחג! וכמה שאני אוהבת לקרוא אותך.
שרון
22 בספטמבר 2016 at 9:34 (8 שנים ago)YYY אני רוצה!!! שנה טובה יקירה 🙂
פיית העוגיות
22 בספטמבר 2016 at 9:52 (8 שנים ago)כל כך אוהבת את המילים שלך
והתבשיל שלך נראה כל כך טעיםםםםם!
שתהיה שנה נפלאה!
אולגה
22 בספטמבר 2016 at 9:54 (8 שנים ago)מעדן!
רחלי
22 בספטמבר 2016 at 10:22 (8 שנים ago)זה נראה היסטרי. לגמרי יכולה לאכול מנה כזאת כל יום ונראה לי שהמילוי יהיה מהמם גם בלי הבצל. מנסה בקרוב!
רויטל (המערוך המקפץ)
22 בספטמבר 2016 at 10:23 (8 שנים ago)איך מתחשק לי להכין. זה בטח יקרה בזמן הקרוב:)
תמיד ברחתי מבצלים ממלואים בגלל ההתעסקות עם הבצל וכאן זה נראה כל כך פשוט
שנה טובה ומתוקה
עלמה
22 בספטמבר 2016 at 16:18 (8 שנים ago)שנה טובה! זה באמת יותר פשוט משנשמע. מבטיחה. הבצלים סוג של מגלגלים את עצמם
marjorie morningstar
22 בספטמבר 2016 at 10:28 (8 שנים ago)כשאני אוכלת ממולאים אני מרגישה אהובה. ובצל ממולא – בכלל. קלעת בול עם המתכון. גם חגיגי ומרשים, גם משפחתי ומנחם, וגם נראה פשוט מעולה.
מסכימה איתך מאוד בעניין ההתחדשות שבתשרי. גם לי זה נראה החודש האולטימטיבי להתחיל בו דברים. אבל אולי זה קטע ים תיכוני מאובק שכזה. אולי במקומות אחרים גשם הוא לא בהכרח חיים.
עלמה
22 בספטמבר 2016 at 16:17 (8 שנים ago)זה התשרי הרביעי שלי בניו יורק, וגם פה אני בעד להתחיל את השנה בתשרי. בינואר קר לי מידי, עסוקה בלשרוד…
אורן
22 בספטמבר 2016 at 10:32 (8 שנים ago)נראה מעולה, הרבה זמן אני מחפש מילוי קצת שונה לממולאים, נראה לי שמצאתי!
אורלי חרמש
22 בספטמבר 2016 at 10:43 (8 שנים ago)מקסים מקסים.. אני הכי אוהבת למלא בצלים וזה פשוט יפה!
חג שמח!
אורלי
עלמה
22 בספטמבר 2016 at 16:17 (8 שנים ago)זה באמת פשוט אבל נשמע נורא מסובך למלא בצלים. אני חששתי מזה שנים
קרן
22 בספטמבר 2016 at 11:29 (8 שנים ago)איהז יופי של תמונות ! נראה מגרה בטרוף. שנה טובה !
עלמה
22 בספטמבר 2016 at 16:16 (8 שנים ago)תודה, שתהיה שנה טובה ומלאה בבישולים!
יהודית אביב
22 בספטמבר 2016 at 12:57 (8 שנים ago)סיר מושלם!
עלמה
22 בספטמבר 2016 at 16:16 (8 שנים ago)תודה רבה!
לייזה פאנלים
22 בספטמבר 2016 at 20:29 (8 שנים ago)"שום דבר טוב לא מתחיל בינואר" יכול להיות שם של ספר שבהייתי קונה מיד. והבצלים זה אחד האהובים עלי.
אפרת
22 בספטמבר 2016 at 21:02 (8 שנים ago)תשרי הוא זמן טוב לשנים להתחיל…
את משו את
מתגעגעת!
שנה מעולה יקירתי
אפרת
22 בספטמבר 2016 at 21:03 (8 שנים ago)וסליחה – לא ציינתי שעשית לי חשק למלא בצל וזה הישג לא מבוטל!
עלמה
24 בספטמבר 2016 at 20:59 (8 שנים ago)לחיי שנה של הישגים לא מבוטלים! 3>
שרון
22 בספטמבר 2016 at 23:02 (8 שנים ago)כל כך נכון שהשנה מתחילה בתשרי, זה פשוט לא מסתדר בראש אחרת. המתכון נפלא, גם הפוסט. שנה מצויינת 3>
עלמה
24 בספטמבר 2016 at 21:00 (8 שנים ago)לגמרי. למרות שניו ייר בניו יורק זה אירוע חמוד. שפשוט לא קשור להתחלת שנים. יותר סוג של לחגוג בספירה לאחור אז זה שגם החורף ייגמר מתישהו
אלה
23 בספטמבר 2016 at 2:50 (8 שנים ago)נראה מעולה! נכנס מיד לרשימה לראש השנה. שאלות של מי שקונה מצרכים בניו יורק- איזה סוג בצל זה? צהוב או לבן?
וגם- איפה קנית רכז רימונים? בעבר הצלחתי למצוא רק pommagranate molasses אבל לא תרכיז.
עלמה
24 בספטמבר 2016 at 20:59 (8 שנים ago)בצלים "צהובים" זה הסוג המומלץ, אבל העיקר שיהיו גדולים ובריאים ונוחים לגלגול.
לגבי רכז רימונים: לדעתי "מולסת רימונים" ורכז רימונים זה אותו הדבר- רוטב מתוק חמוץ וסופר-סמיך שמשמש לבישול.
אם את לא מוצאת רכז רימונים אפשר פשוט להשתמש רק בסילאן, אבל אז מאזנים עם עוד איזה חצי לימון סחוט ברוטב, כדי להגיע לחמצמצות הנכונה.
בתאבון!
רות אופק
23 בספטמבר 2016 at 21:10 (8 שנים ago)כשמישהו מכין לך בצל ממולא אתה יודע שהוא באמת אוהב אותך, כי ההשקעה של להפריד ולגלגל זה משהו שחייבים לעשות מאהבה 3>
שנה טובה ועתירת הפתעות והצלחות עלמה יקירתי
סיגל ברמר
24 בספטמבר 2016 at 9:57 (8 שנים ago)הסיר יפהיפה וטעים אני נהנת מהכתיבה שלך כל פעם מחדש , שנה טובה ויום הולדת שמח 😍😍😍
עלמה
24 בספטמבר 2016 at 20:56 (8 שנים ago)תודה רבה!
שם*
24 בספטמבר 2016 at 11:22 (8 שנים ago)נראה יפה וגם טעים! ישר כוח
אפשר להכניס לתנור?
עלמה
24 בספטמבר 2016 at 20:56 (8 שנים ago)לא בטוחה. האש עושה את שלה כאן, בישול ארוך…
בט
29 בספטמבר 2016 at 21:22 (8 שנים ago)נראה מקסים ושאפו על הפירגון לבלוגריות האחרות, ולאיסוף המתכונים לחג.
מזל טוב לך יקרה !!!!! נפלא לקרוא אותך.
חבל שאני לא מקבלת יותר תזכרות לפוסטים שלך אל המייל שלי. להירשם מחדש?
עלמה
1 באוקטובר 2016 at 16:41 (8 שנים ago)יש לי בעיה עם מערכת שליחת המיילים. אני מנסה לפתור את זה, מקווה שיהיה פתרון טוב בקרוב!
א. נעמה
29 בספטמבר 2016 at 21:25 (8 שנים ago)שנה טובה , כתיבה טוב, ואיזה כייף שחזרת לכתוב כאן
הילה
30 בספטמבר 2016 at 10:50 (8 שנים ago)תודה תודה תודה על המתכונים הנפלאים והמילים שתמיד ככ נוגעות..אני רוצה להכין את הבצלים לסעודת החג של שני בצהריים, אבל רוצה את הבישולים לחג עושה כבר בראשון, ובגלל הזמן הקצר שברשותי (שומרת שבת), הייתי שמחה לזרז עניינים ולהתחיל בהכנות כבר היום- שאלתי היא כזאת: איזה שלבים מהמתכון אפשר לדעתך להכין מראש?? (למשל, לבשל את הבצלים מראש או להכין את תערובת האורז והתבלינים מראש ולשמור בקופסה אוטמה במקרר לראשון??? תודה ושבת שלום!!
עלמה
1 באוקטובר 2016 at 16:40 (8 שנים ago)אני לא בטוחה שהייתי מפרקת את זה לשלבים, אבל המנה כולה- כל הבצלים כשהם כבר מבושלים לחלוטין ומוכנים- טובה וטעימה יום אחרי ויומיים אחרי היא אפילו יותר טעימה. הייתי מייעצת לך להכין את כל המחבת הגדולה ולשמור אחרי שזה מתקרר במקרר. לפני ההגשה תחממי קצת על הפלטה וזה יהיה מעולה.
שווה גם להגיש עם רוטב שקצת ירענן את זה אחרי החימום על הפלטה. אני ממש אוהבת טחינה ירוקה והצבעים של זה גם משתלבים מדהים במראה של המנה.
אז הייתי מכינה הכל מראש, שומרת במקרר, ואז לפני ההגשה מחממת על פלטה, מרעננת עם זה שמפזרים קצת פטרוזיליה טריה וגרגירי רימון מלמעלה + רוטב טחינה ירוקה או רוטב יוגורט עם שום
הילה
1 באוקטובר 2016 at 21:36 (8 שנים ago)תודה!שנה טובה לך..
עינת
3 באוקטובר 2016 at 13:44 (8 שנים ago)כיכב בערב החג על השולחן. היה מעולה ופשוט להכנה. תודה רבה!
עלמה
3 באוקטובר 2016 at 20:33 (8 שנים ago)שמחה לשמוע!! תתייגי אותי בתמונות אם יש!
תמי
1 בנובמבר 2016 at 10:39 (8 שנים ago)כבר יצא לי למלא בצלים כמה וכמה פעמים. זה ממש לא מסובך.
אני נוהגת לרכך אותם במיקרוגל. ואז לחרוץ.
טניה
12 בדצמבר 2016 at 13:45 (8 שנים ago)שאלה של מתחילה: איך את יודעת שהאורז מוכן? כמה זמן בערך הסיר על אש נמוכה?
תודה 🙂
עלמה
20 בדצמבר 2016 at 19:08 (8 שנים ago)תלוי בגודל הסיר וגם סוג הסיר ועוצמת הגז שלך.. לי זה לקח בד"כ 40 דקות. הכי כדאי לדגום ממולא אחד ולטעום.
כרמל
3 בפברואר 2017 at 15:20 (8 שנים ago)עלמה!
היכן את??
פוסט אחרון מראש השנה? כבר תכף פסח!
מתגעגעת.
עלמה
6 בפברואר 2017 at 12:35 (8 שנים ago)תגובה שמחממת את הלב. אני מודה שקצת נעלמתי. היה לי צורך להסתגר טיפה ולהעלם. אחזור בקרוב. עם האביב והפרחים החדשים. מאוד מאוד משמח אותי שיש אנשים שמחכים לפוסט. זה נותן לי מוטיבציה!
יונת
26 ביוני 2017 at 15:33 (7 שנים ago)מה את אומרת על הכנה יותר ארוכה שלהם בסיר בישול איטי – יכול ללכת?
עלמה
27 ביוני 2017 at 7:29 (7 שנים ago)כן, רק שהמים יגיעו נכון למפלס האורז
הגר
20 בספטמבר 2017 at 8:10 (7 שנים ago)חלפה שנה, ואני חוזרת למתכון היפה והטעים משנה שעברה- אבל אבוי- הגלדים (מארבעה בצלים ואולי אף יותר) לא מספיקים לי…נשארה המון "מלית", ונשאר גם הרבה מקום פנוי במחבת…ואין לי כח וזמן לבשל שוב בצלים ולחכות שיתקררו וכו'…יש לך רעיון מה עוד אפשר למלא ולשלב פה? עגבניה או פלפל יתאימו?
עלמה
20 בספטמבר 2017 at 22:59 (7 שנים ago)כן!
עלמה
20 בספטמבר 2017 at 23:01 (7 שנים ago)לדעתי עגבניה זה אחלה
לאה
7 ביוני 2019 at 14:31 (5 שנים ago)ברור
שון
2 בינואר 2018 at 13:47 (7 שנים ago)שיאללה! שאלה: אפשר לעשות כמה קומות של בצלים או שאלה שלמטה לא ישרדו את הבישול?
עלמה
21 בינואר 2018 at 22:53 (7 שנים ago)להפך, נראה לי שאלו שלמטה לא יתבשלו מספיק… אני בד"כ מעדיפה קומה אחת כי זה קל יותר שתהיה אחידות
שלומית
1 באפריל 2019 at 11:48 (6 שנים ago)שאלה, לקראת פסח (לא אוכלים קטניות, אורז…) את חושבת שיהיה אפשר להחליף את האורז בקינואה? איזה התאמות זה ידרוש? תודה:)
עלמה
13 באפריל 2019 at 22:11 (6 שנים ago)בהחלט אפשר למלא בקינואה! אבל צריך זמן בישול יותר קצר
לאה
7 ביוני 2019 at 14:30 (5 שנים ago)שטויות
עקבי אחרי ההוראות במדויק
מיכל צ׳רי
15 בספטמבר 2019 at 1:33 (5 שנים ago)נראה מעולה!!
אפשר להחליף את הצימוקים בחמוציות? או לוותר לחלוטין?
לא אוהבת שמיר… מה יעבוד טוב במקום? פטרוזיליה?
תודה!
עלמה
16 בספטמבר 2019 at 1:14 (5 שנים ago)תודה רבה
אפשר להחליף צימוקים בחמוציות, או לוותר לחלוטין.
ולגבי השמיר- אני קצת פחות אוהבת פטרוזיליה כשהיא עוברת בישול, כי היא לפעמים נותנת קצת טעם מר. אם את לא אוהבת אפשר לוותר, ואולי לשים קצת כוסברה קצוצה במקום
מיכל
3 באוקטובר 2019 at 15:58 (5 שנים ago)ומה עושים אם אין להשיג בדבלין רכז רימונים??
עלמה
3 באוקטובר 2019 at 16:35 (5 שנים ago)סילאן! בלי רכז רימונים
עלמה
3 באוקטובר 2019 at 16:35 (5 שנים ago)ועוד טיפה מיץ לימון